top of page
  • Writer's pictureEesti Klaveriõpetajate Ühing

Teemapäev Hästitempereeritud klaviir 300



24. oktoobril toimub Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia kammersaalis EMTA interpretatsioonipedagoogika, muusikateaduse ja Eesti Klaveriõpetajate Ühingu koostöös teemapäev "Hästitempereeritud klaviir“ 300".

Tänavu möödub 300 aastat muusikaloo ühe olulisema tüviteksti – Johann Sebastian Bachi prelüüdide ja fuugade kogumiku "Hästitempereeritud klaviir“ I osa käsikirja valmimisest.

Teemapäev algab õpitoaga, kus pianist Irina Zahharenkova, kes on HTK I osa korduvalt tervikuna esitanud, avab teost interpreedi vaatenurgast ja jagab esitusnõuandeid noortele pianistidele. Õpitoale järgnevates ettekannetes tulevad vaatluse alla HTK I osa sümboolika, HTK kui oma ajastu muusikaline sõnaraamat / entsüklopeedia ja HTK mõju järgnevale klaverimuusikale. Samadel teemadel jätkub ka vestlusring.

KAVA: 15.00–16.15 Irina Zahharenkova õpituba 16.30–17.30 Ettekanded ja vestlusring: „Bachi „Hästitempereeritud klaviir“ ja instrumentaalmuusika sakraliseerimine“ – prof Toomas Siitan, PhD „Klaviirist klaverini – HTK ja pianistliku ajastu sünd 19. sajandi alguses“ – vanemlektor Sten Lassmann, PhD „Bachi „Hästitempereeritud klaviir“ kui barokiaja muusikaentsüklopeedia“ – prof Lembit Orgse, PhD


Teemapäeval osalemine on tasuta.


Päeva lõpetab kell 19.00 Estonia kontserdisaalis festivali KLAVER raames toimuv Eesti pianistide galakontsert "Bach. HTK 300“. Kontserdi piletid on saadaval Piletilevis.

55 views
bottom of page