top of page
  • Writer's pictureEesti Klaveriõpetajate Ühing

Irena Truškina - 2023. aasta Bruno Luki preemia laureaat



Tallinna Muusikakooli õpetaja Irena Truškina on 2023. aasta Bruno Luki nimelise klaveriõpetaja preemia laureaat! Preemia kuulutati välja 12. novembril XXIII Eesti Klaveriõpetajate Päevadel.

Irena Truškina on sündinud  Tallinnas 21. juunil 1953. Ta õppis Tallinna Riiklikus Konservatooriumis aastatel 1974 – 1979. Juba IV kursuse tudengina alustas ta tööd Tallinna Muusikakoolis.    

Irena Truškina võtab õpilastega silmapaistvalt tulemuslikult osa paljudest vabariiklikest konkurssidest ja ka rahvusvahelistest konkurssidest. Tähtsamad neist on „Eesti Kõla“, „Parim Noor Instrumentalist“, „Lustlik Klaver“, rahvusvahelised konkursid Rootsis Stockholmis, Tšehhis Ústi nad Labemis, J. S. Bachi konkurss Narvas. Õpetaja Truškina üks silmapaistvamaid õpilasi on praegu Nikita Fatejev, kes saavutas 2015. aastal rahvusvahelisel konkursil Tšehhis Ústi nad Labemis III koha, käesoleval aastal rahvusvahelisel Bachi konkursil Narvas Grand Prix ja Stockholmis II koha.                                                                                                                        

Pühendunud õpetajana  oskab Irena Truškina panna  oma õpilased muusikat armastama  esimesest hetkest alates ja õpetab last pilliga koos hingama.Hea õpetajana oskab Irena mõelda pidevalt viis sammu ette: kui ma oma õpilasele täna seda või teist oskust ei õpeta ja tulemust ei nõua, jääb õpilane hiljem professionaalsel muusikuteel hätta.  Irena Truškina on järjepidev, kannatliku meelega, rahulik, hooliv, iga õpilase individuaalsust arvestav, lapsevanemaid kaasav, tark ning sihikindel. Ta aitab kannatlikult ja rahulikult õpilasel nii mängutehniliselt kui sisuliselt teha suuri samme edasi õpingute teel.

Irena Truškina täiendab end pidevalt, olles otsiva vaimuga. Iga õpilase jaoks on tal selged ja pikemad eesmärgid olemas, kogenud ning tark vaade tulevikku.

14 views
bottom of page