top of page
  • Writer's pictureEesti Klaveriõpetajate Ühing

Bruno Luki preemia pälvis Tiiu Noor


Tänavuse Eesti Klaveriõpetajate Ühingu Bruno Luki preemia laureaat on Tartu I Muusikakooli õpetaja Tiiu Noor!

Õpetaja Tiiu Noor töötab Tartu I Muusikakoolis klaveriõpetajana alates 1979. aastast. Olles ise õppinud legendaarse klaveripedagoogi ning Tartu I Muusikakooli ning Heino Elleri nim Muusikakooli direktori Ago Russaku käe all, on Tiiu Noore suur panus kooli heaks Ago Russaku õpetamise metoodika, hoiakute ja väärtuste edasi andmine. Tiiu Noor on äärmiselt pühendunud õpetaja ja omab õpilastega head kontakti.

Tiiu Noor on õpilastega aktiivselt osalenud pianistide konkurssidel nii Tartus, üleriigiliselt kui ka rahvusvaheliselt saavutades auhinnalisi kohti ja eripreemiaid. Ühtekokku 24 toimumisaastal on Tiiu poolt konkursile ettevalmistatud õpilaste arv 104.

42 pedagoogiaasta jooksul on õpetaja Tiiu Noore juures lõpetanud 32 õpilast. Neist tuntuimad Arko Narits, Toomas Valk, Kristiina Valk, Elis Aunaste, Maila Laidna, Sander Sirge, viimsaste aastate lõpetajatest on Brett Pruunsild lõpetanud Elleri-kooli lauljana, samas õpivad rütmimuusika osakonnas Maarja Aavakivi laulu ja Mairiin Otsing klaverit Jürmo Eespere juures. Sander Tamm, Tartu I Muusikakooli õppealajuhataja räägib õpetaja Tiiu Noorest:“Tegemist on väga produktiivse pedagoogiga, kelle töö ei piirdu ainult tundide andmisega, vaid kes on väga huvitatud oma õpilaste muusikalisest arengust. Olles alati kirglik, toetav, julgustav, samas metoodiline ja nõudlik on ka Tiiu Noore õpilaste tulemuslikkus väga kõrge. Ta on seda sorti inimene, kes on teataval määral kaugenenud igapäevastest praktilistest askeldustest, andudes jäägitult oma professioonile. Sellised inimesed annavad meile oma loomingu kaudu võimaluse muutuda tundlikumaks, elustavad, annavad võimaluse kogeda enam. Need on inimesed, kes teevad ühiskonda täiuslikumaks ja terviklikumaks!”

Palju õnne!

140 views
bottom of page